Ontdek

Ontdek

De Erfenis van Hoi Tin

Een buurt met geschiedenis.

De Chinatown van Amsterdam ontstond in 1911 en strekt zich uit van de Zeedijk tot de Nieuwmarkt. En wat begon met maar een aantal restaurants, heeft geleid tot een van de meest unieke buurten in het oude deel van Amsterdam. Toepasselijk, want de Chinatown van Amsterdam is de oudste op het vasteland van Europa. Naast een indrukwekkend scala aan culinaire hoogstandjes, vind je in deze Chinatown ook het grootste boeddhistische gebouw in Chinese stijl in Europa: de Fo Guang Shan He Hua Tempel.

Wees welkom in een andere wereld.

Neem deze buurt, met zijn Aziatische bezienswaardigheden, klanken, geuren en zelfs straatnamen in je op en waan je even in een volstrekt andere, exotische wereld. Misschien ben je een van de gelukkigen die tijdens het jaarlijkse Vesak-festival in de buurt is; sluit je dan aan bij de meute en vier de geboorte, de verlichting en het overlijden van Boeddha.

Chinadam

In dit kleine maar exotische deel van Amsterdam overheerst de Chinese cultuur, ook al is het gebied eigenlijk best divers. Hoewel het Chinese district in 1911 werd opgericht, kwamen veel mensen pas in de jaren dertig van de vorige eeuw regelmatig in contact met de Chinezen die er woonden, vaak door het kopen van pindakoekjes van werkloze zeelieden die tijdens de Grote Depressie waren ontslagen. Restaurants die aanvankelijk op Chinese zeelieden gericht waren, werden steeds bekender bij het grote publiek en groeiden uit tot populaire eetgelegenheden. Hoi Tin, met haar Chinese pannendak, haar bruisende klantenkring uit alle hoeken van de wereld en haar authentieke Kantonese gerechten grijpt terug naar deze dynamische periode.

De Erfenis van Hoi Tin

Een buurt met geschiedenis.

De Chinatown van Amsterdam ontstond in 1911 en strekt zich uit van de Zeedijk tot de Nieuwmarkt. En wat begon met maar een aantal restaurants, heeft geleid tot een van de meest unieke buurten in het oude deel van Amsterdam. Toepasselijk, want de Chinatown van Amsterdam is de oudste op het vasteland van Europa. Naast een indrukwekkend scala aan culinaire hoogstandjes, vind je in deze Chinatown ook het grootste boeddhistische gebouw in Chinese stijl in Europa: de Fo Guang Shan He Hua Tempel.

Wees welkom in een andere wereld.

Neem deze buurt, met zijn Aziatische bezienswaardigheden, klanken, geuren en zelfs straatnamen in je op en waan je even in een volstrekt andere, exotische wereld. Misschien ben je een van de gelukkigen die tijdens het jaarlijkse Vesak-festival in de buurt is; sluit je dan aan bij de meute en vier de geboorte, de verlichting en het overlijden van Boeddha.he Buddha.

Chinadam

In dit kleine maar exotische deel van Amsterdam overheerst de Chinese cultuur, ook al is het gebied eigenlijk best divers. Hoewel het Chinese district in 1911 werd opgericht, kwamen veel mensen pas in de jaren dertig van de vorige eeuw regelmatig in contact met de Chinezen die er woonden, vaak door het kopen van pindakoekjes van werkloze zeelieden die tijdens de Grote Depressie waren ontslagen. Restaurants die aanvankelijk op Chinese zeelieden gericht waren, werden steeds bekender bij het grote publiek en groeiden uit tot populaire eetgelegenheden. Hoi Tin, met haar Chinese pannendak, haar bruisende klantenkring uit alle hoeken van de wereld en haar authentieke Kantonese gerechten grijpt terug naar deze dynamische periode.

De Bakkerij

Van brood tot Moon Cakes.

Pure kunst.

Gefeliciteerd!

Je hebt het enige restaurant met een traditionele Kantonese bakkerij ontdekt. Een blik op de meer dan 20 verschillende zelfgemaakte broodjes en pasteitjes in de bakkerij is voldoende om je ervan te overtuigen dat Hoi Tin bijzonder is. Je bent niet de enige die dat overkomen is. Verse ingrediënten en Kantonese traditie zorgen al meer dan 45 jaar voor loyale en bovenal tevreden klanten.

Tot de maan en terug

Hoi Tin’s signature pasteitje is haar Mooncake (Maanpasteitje), ontstaan in China om de godin van de maan te eren. Dit traditionele pasteitje wordt gegeten tijdens het midherfstfestival in de maanden september en oktober. Het midherfstfestival wordt op grote schaal gevierd door Aziaten over de hele wereld en zij vieren niet alleen de volle maan, maar ook het samenzijn als gezin. En als je geniet van een Hoi Tin-Maanpasteitje, vier je dat je deel uitmaakt van de Hoi Tin-familie.

Kaas gegeten van Mooncakes

Een mooncake is rijkelijk gevuld is met verschillende soorten pasta zoals lotuszaadpasta en rode bonenpasta. Hoi Tin’s Mooncakes worden altijd vers gemaakt, volgens haar eigen traditionele recept. Het maken van een goede mooncake is ingewikkeld en kan zomaar 3 uur duren. Daarna moeten de pasteitjes twee dagen rusten, zodat de smaken, kleur en textuur perfect in elkaar overvloeien. Hoi Tin maakt ook mooncakes met gele gezouten eieren, zoals dat traditioneel hoort. Deze eieren geven de pasteitjes een bijzondere twist.

De Bakkerij

Van brood tot Moon Cakes.
Pure kunst.

Gefeliciteerd!

Je hebt het enige restaurant met een traditionele Kantonese bakkerij ontdekt. Een blik op de meer dan 20 verschillende zelfgemaakte broodjes en pasteitjes in de bakkerij is voldoende om je ervan te overtuigen dat Hoi Tin bijzonder is. Je bent niet de enige die dat overkomen is. Verse ingrediënten en Kantonese traditie zorgen al meer dan 45 jaar voor loyale en bovenal tevreden klanten.

Tot de maan en terug

Hoi Tin’s signature pasteitje is haar Mooncake (Maanpasteitje), ontstaan in China om de godin van de maan te eren. Dit traditionele pasteitje wordt gegeten tijdens het midherfstfestival in de maanden september en oktober. Het midherfstfestival wordt op grote schaal gevierd door Aziaten over de hele wereld en zij vieren niet alleen de volle maan, maar ook het samenzijn als gezin. En als je geniet van een Hoi Tin-Maanpasteitje, vier je dat je deel uitmaakt van de Hoi Tin-familie.

Kaas gegeten van Mooncakes

Een mooncake is rijkelijk gevuld is met verschillende soorten pasta zoals lotuszaadpasta en rode bonenpasta. Hoi Tin’s Mooncakes worden altijd vers gemaakt, volgens haar eigen traditionele recept. Het maken van een goede mooncake is ingewikkeld en kan zomaar 3 uur duren. Daarna moeten de pasteitjes twee dagen rusten, zodat de smaken, kleur en textuur perfect in elkaar overvloeien. Hoi Tin maakt ook mooncakes met gele gezouten eieren, zoals dat traditioneel hoort. Deze eieren geven de pasteitjes een bijzondere twist.

Restaurant

Alles is familie

Hoi Tin wordt vandaag de dag geleid door Ethan Lo, zijn moeder Susan en zijn oom Alex. Samen met hun toegewijde en getalenteerde team serveren ze een breed scala aan gerechten: van Dim Sum tot wokgerechten en geroosterd vlees. Zo houden ze de erfenis van hun grootvader in leven. Grootvader Man deed zoveel voor de Chinese gemeenschap en de bejaarden in de buurt, dat hij tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd. Tegenwoordig blijft zijn familie de Nederlands-Aziatische band op de meest heerlijke manieren versterken.

Het Verre Oosten is dichterbij dan je denkt

Restaurant Hoi Tin is een authentiek Kantonees restaurant, midden in hartje Amsterdam. Hoi Tin wordt gerund door Susan en haar zoon Ethan – alweer de derde generatie -, die een breed scala aan gerechten serveren: van Dim Sum tot wokgerechten en geroosterd vlees. Ethans grootvader was dol op bakken. Dus toen hij besloot een restaurant te openen (nadat hij in 1965 vanuit Hong Kong naar Nederland was verhuisd), leek het logisch om er een traditionele Kantonese bakkerij naast te openen. Sindsdien zijn de ovens nooit meer uitgezet! Het brood en de pasteitjes van Hoi Tin eet je niet alleen daar, maar ook in vele andere Chinese toprestaurants.

Traditie plus

Hoewel er in de loop der jaren veel dingen zijn veranderd (de Chinese dakpannen aan de buitenkant zijn bijvoorbeeld later toegevoegd om het gebouw een authentieker Chinatown-gevoel te geven en het te verbinden met de tempel), zijn Hoi Tin’s waarden van authenticiteit, excellentie en integriteit nooit veranderd. Als familiebedrijf met een lange geschiedenis, let Hoi Tin altijd op de juiste balans tussen traditie en innovatie: ze staat open voor nieuwe ideeën, maar vergeet nooit haar rijke erfgoed. Binnenkomen bij Hoi Tin betekent verwelkomd worden door warmte, openheid en nederigheid die echt hoort bij een meer persoonlijke wereld.

Restaurant

Alles is familie

Hoi Tin wordt vandaag de dag geleid door Ethan Lo, zijn moeder Susan en zijn oom Alex. Samen met hun toegewijde en getalenteerde team serveren ze een breed scala aan gerechten: van Dim Sum tot wokgerechten en geroosterd vlees. Zo houden ze de erfenis van hun grootvader in leven. Grootvader Man deed zoveel voor de Chinese gemeenschap en de bejaarden in de buurt, dat hij tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd. Tegenwoordig blijft zijn familie de Nederlands-Aziatische band op de meest heerlijke manieren versterken.

Het Verre Oosten is dichterbij dan je denkt

Restaurant Hoi Tin is een authentiek Kantonees restaurant, midden in hartje Amsterdam. Hoi Tin wordt gerund door Susan en haar zoon Ethan – alweer de derde generatie -, die een breed scala aan gerechten serveren: van Dim Sum tot wokgerechten en geroosterd vlees. Ethans grootvader was dol op bakken. Dus toen hij besloot een restaurant te openen (nadat hij in 1965 vanuit Hong Kong naar Nederland was verhuisd), leek het logisch om er een traditionele Kantonese bakkerij naast te openen. Sindsdien zijn de ovens nooit meer uitgezet! Het brood en de pasteitjes van Hoi Tin eet je niet alleen daar, maar ook in vele andere Chinese toprestaurants.

Traditie plus

Hoewel er in de loop der jaren veel dingen zijn veranderd (de Chinese dakpannen aan de buitenkant zijn bijvoorbeeld later toegevoegd om het gebouw een authentieker Chinatown-gevoel te geven en het te verbinden met de tempel), zijn Hoi Tin’s waarden van authenticiteit, excellentie en integriteit nooit veranderd. Als familiebedrijf met een lange geschiedenis, let Hoi Tin altijd op de juiste balans tussen traditie en innovatie: ze staat open voor nieuwe ideeën, maar vergeet nooit haar rijke erfgoed. Binnenkomen bij Hoi Tin betekent verwelkomd worden door warmte, openheid en nederigheid die echt hoort bij een meer persoonlijke wereld.